Hebreeuws & Jodendom

Mohammad al-Akach

Jozef Plateaustraat 22, bureau C0.11
Adres: Jozef Plateaustraat 22, B-9000 GENT (België)

E
+32 (0)9 264 41 33
+32 (0)9 264 42 71

 

Onderzoek

Mohammad al-Akach behaalde een licentiaat in de geschiedenis aan de Universiteit van Aleppo, Faculteit der Letteren en Geesteswetenschappen, Afdeling Geschiedenis in het academiejaar 2006-7.

Daarna schreef hij zich in voor het diploma onderwijskwalificatie, maar zijn studie werd stop gezet als gevolg van zijn benoeming tot assistent-professor bij  bij de afdeling Geschiedenis aan de Universiteit van Aleppo. Daar hield hij toezicht op de praktische gedeeltes van de geschiedenis van het moderne Europa en de geschiedenis van de islamitische beschaving. Daarbij begeleidde hij vele onderzoeken in verband met deze twee disciplines.

Momenteel is hij een doctoraatsstudent aan de Universiteit van Gent en werkt hij een onderzoek af onder leiding van professor Jo Van Steenbergen. Als onderwerp behandelt hij de echos in België in verband het bloedbad van 1860 in Damascus., Toen de Levant onder de heerschappij van het Ottomaanse Rijk was, heeft het incident vele onschuldige levens gekost.

Mohammad al-Alakach heeft al een gedetailleerde onderzoek over deze gebeurtenis in het Frans geschreven. Daarin gaf hij uitleg over de oorzaken en de gevolgen van deze slachting.